Fogászati lézeralkalmazások

A fogászatban a laserek a mindennapos gyakorlat eszközeivé váltak. Az utóbbi évtizedben különösen elterjedtek a soft laserek mellett a nyilvánvaló előnyeik miatt a nagyteljesítményű sebészeti laserek is.

kép

Soft laser terápia
A soft laserek alapvető hatásai a fájdalomcsillapítás, gyulladáscsökkentés és a biostimuláció a sebgyógyulási folyamatok gyorsítása. A leggyakrabban alkalmazottak a korszerű diódalaserek.
Szájnyálkahártya betegségek közül a herpes, aphta, nem gyógyuló nyálkahártya fekélyek, krónikus gyulladásos jelenségek, stomatitis, a leggyorsabb eredményt mutatják. A laserterápia gyors hámosodást eredményez, a gyógyulási idő általában a felére rövidül. Fontos, hogy a soft laser terápiát gondos vizsgálat, pontos diagnózis előzze meg, a legtöbb esetben a hagyományosan bevált gyógymódok kiegészítésére, esetenként önállóan alkalmazandó.

Lágyrészsebészet
Rendkívüli előnyöket nyújt a lasersebészet a lasersugár kitűnő műtét közbeni vérzéscsillapító hatása révén, valamint a műtét után tapasztalható jó sebgyógyulás, minimális oedema és fájdalom miatt. A sebészi lasersugár különleges műtéttechnikai lehetőséget nyújt az operatőrnek és a hagyományosnál kevesebb kellemetlenséget a betegnek.
Előny a betegek részére:

A fog kemény szöveteinek megmunkálása
Az utóbbi évtized kutatásai a különböző hullámhosszúságú lasersugarak előállításásban, a sugárvezetésben, valamint a kézi darabok fejlesztésében olyan eredményeket hoztak, melyek a mindennapi gyakorlatban is jól alkalmazható készülékek előállítását, a fog kemény szöveteinek hatékony kezelését, a munkaterületen precíz alkalmazhatóságot tettek lehetővé. Itt kiemelkedő a gyermekek fogainak barázdazárása, fognyaki érzékenység kezelése, gyökércsúcs resekció után a csatorna lezárása és sok egyéb terület.

A lézer a gyökércsatorna kezelésében
Egy begyulladt fogbél miatt a fog gyakran érzékennyé válik, meleg- vagy hidegingerre fájdalommal reagál. A beteg fog megtartásához a károsodott szövetet és a baktériumokat el kell távolítani. A lézerfény ekkor a legvékonyabb csatornákban is segíti a szükséges terápiát.

Előny a betegek részére

kép

Fogágy betegségek, ínytasakok, fogínysorvadás, foglazulás kezelése
Az utóbbi években sikerült olyan tökéletesítése a sebészi laserberendezéseknek, hogy gyakorlatilag szinte teljesen fájdalomtól mentesen, még injekciós érzéstelenítés nélkül is jól kezelhetők a meglazult, lesorvadt fogak körüli íny szövetek. A kezelés során hajszálvékony üvegszállal az ínytasakok beszűkítése és a benne lévő kórokozó mikróbák elpusztítása történik. Az íny az esetek döntő többségében újra feszesen tapad a fognyakra, megszüntethetők a tasakok, a meglazult fogak rögzülésére van lehetőség.

Előny a betegek részére

kép

A mi rendelőnkben a lézer a kezelési kínálat szilárd részévé vált. Öné a döntés, hogy a kezelés során mikor kerüljön sor lézeralkalmazásra.

A részletes tájékoztatást kérje kollégáinktól!